Főoldal | Beiratkozás | Bemutatkozás | Leendő elsős tanítók bemutatkozás | 1.s birkózó és fitnesz osztály

1.s birkózó -fitnesz osztály

                     Együdné Szegedi Andrea - Weich Renáta

 

Kedves Szülők!

Együdné Szegedi Andrea és Weich Renáta a leendő birkózó-fitnesz sportosztály tanítói vagyunk. A 2022/23. tanévben induló osztály, immáron az 5. generációs, sportot szerető és támogató spotosztálya lesz iskolánknak. 

Sportosztályunk története 2006-ban indult. Losonczi Ottó ekkor álmodta meg, hogy újra életre hívja Pesterzsébeten a birkózó szakosztályt. 2011-ben pedig már megépítette iskolánk udvarán a vadonatúj, kétszintes, európai színvonalú birkózó csarnokot, ahol az első sportosztályos gyerekek az iskolai napirendünkbe építhették az edzéseiket. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezek a gyerekek 2022-ben már érettségizni fognak.

Kapcsolatunk a birkózó- és fitnesz osztállyal az első sportosztály megalakulásával kezdődött. Andrea néni egy másik tanító nénivel osztályfőnökei voltak ennek a bizonyos „első” osztálynak. Renáta néni pedig kisfiát íratta be a második sportosztályba. Így mindketten részesei vagyunk ennek a családként létező tágabb közösségnek, ahol évek óta együttműködünk a szülőkkel, a klub edzőivel és tanáraival.

Andrea néni a 34 éves tanítói pályafutásából már 20 éve ennek az iskolának a tanítója. Tanító és rajz szakos tanárként matematikát és a készségtárgyakat tanítja a Gyulaiban. Alsó tagozatos osztályai mellett, rajzot tanít tagozatos osztályokban. Nemcsak a fő tantárgyakat szeretné megtanítani, hanem a művészetekre nyitott és alkotni szerető gyerekeket szeretne nevelni.

Renáta néni 16 éve tanít a Gyulai István Általános Iskolában. Pályáját Kispesten kezdte 2004-ben. Az elmúlt évek során széleskörű tapasztalatot szerzett 1-4. évfolyamon mind tanítóként, mind osztályfőnökként, illetve egy ideig felső tagozaton is tanított angol nyelvet. 

Az iskolához nagyon szoros a kötődése, hiszen nyolc évig, mint kisdiák volt gyulais (akkoriban még stromfeldes), majd később főiskolai szakmai gyakorlatát itt töltötte, többek között Andrea néni mentorálása mellett, és itt tett sikeres záróvizsgát is.  Az élet úgy hozta, hogy ma már kollégaként, együtt terelgetjük a ránk bízott sportosztályos gyerekeket.

Mivel Renáta néni szívügye a korai nyelvoktatás, főiskolai tanulmányai során tanító szakon, az angol idegen nyelvi műveltségterületet választotta. A következő tanévben az írás-olvasás tanítása lesz feladata, sok-sok türelemmel, játékosan vezeti majd be a gyerekeket a betűk világába.

Mindketten valljuk, hogy a sport tanulmányi sikereket is szül, mert az itt tanuló gyerekek kimagaslóan teljesítenek nemcsak a sportban, hanem a tanulmányi versenyeken is. Mi sokszor még az iskolán kívül is találkozunk, együtt ünneplünk.

Az osztály napirendje úgy alakul, hogy a gyerekek az iskolában, a délutáni tanulás keretében készítik el az önálló feladataikat, így edzés után már nem marad otthoni feladat. Mindketten nagy odafigyeléssel segítjük a lemaradó gyerekeket. Korrepetálásokon, egyéni megsegítéssel próbálunk mindenkit felzárkóztatni, a tehetségesebb gyerekeket pedig tanulmányi versenyekre készítjük fel. Közös célunk, hogy a gyerekek őszinte érdeklődését és tudásvágyát kielégítsük. Változatos tanulásszervezéssel, módszerekkel, munkaformákkal tanítjuk tantárgyainkat. Ezt segíti az osztályunkban lévő digitális tábla is. Az edzések izgalmához szeretnénk az iskola nyugodt légkörét hozzátenni. Osztályunk légkondicionált, jól felszerelt tanteremben tanulhatnak a gyerekek. 

Mindkettőnknek azonos elvei vannak, a döntéseket mindig közösen hozzuk. Célunk, hogy érdeklődő, az újdonságot és az ismereteket befogadni akaró, a sportágukat szerető gyerekek kerüljenek ki a kezeink közül.  

Andrea néni a leendő első osztályosoknak matematikát, erkölcstant, rajzot és technikát fog tanítani.

Renáta néni tanított tantárgyai az írás, olvasás, ének-zene, a későbbiekben pedig angol nyelv és környezetismeret.

A sikeres tanuláshoz, iskolai élethez, a sportsikerekhez nélkülözhetetlen a megfelelő szülői, családi háttér, ezért a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a jövőben is hangsúlyt fektetünk a szülőkkel való kapcsolattartásra, együttműködésre. 

Sok szeretettel várjuk a leendő sportosztályosokat! 

Együdné Szegedi Andrea és Weich Renáta

2022.02.14

Esemény naptár

Naptár

2022. szeptember 26. hétfő  40. hét

Névnapok ma:

Jusztina

Névnapok holnap:

Adalbert

ELTE

Határtalanul 2021-2022

Határtalanul 2021-2022

Magyar mágnások a felvidéken kirándulás

Magyar mecénások a felvidéken kirándulás

müpa

Drónnal támogatott oktatás

 

 

Szep
26
Matematika vizsga
Részletek >>
Szep
27
Matematika vizsga
Részletek >>
Szep
28
Matematika vizsga
Részletek >>
Címünk
Gyulai István Általános Iskola 1202 Budapest, Mártírok útja 205.
OM azonosító: 035160
Telefon és Fax
Telefon: (06-1) 285-42-48
Fax: (06-1) 285-42-46
Igazgatói iroda: (06-1) 285-42-46
Ig.helyettesek: (06-1) 421-54-20
Alapítvány
Stromfeld Aurél Általános Iskola „a Diákokért 50 éve ” Alapítvány
Az alapítvány adószáma:
18252453-1-43
Copyright © 2014 - Gyulai István Általános Iskola