Főoldal | Beiratkozás | Bemutatkozás | Leendő elsős tanítók bemutatkozás | 1.c - rajztagozatos osztály

1.c - rajztagozatos osztály

 

                                 

                        Maczkó-Niszner Annamária, Horváth Eszter

                               Kedves Szülők és Gyerekek!

Maczkó-Niszner Annamária vagyok. 1988-ban fejeztem be tanulmányaimat itt, az akkor még Stromfeld Aurél Általános Iskolában, majd 1998-ban visszatértem, mint alsós tanító.

Mind diákként, mind tanítóként szerettem ide járni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyszerű emberektől tanulhattam, akik mély nyomot hagytak bennem és nagy szerepet játszottak abban, hogy én is a tanítói pályát válasszam. Ezúton is köszönet Nekik.

Mindkét gyermekem is ide jár: nagylányom 7. osztályba, kisfiam 4. osztályba.

2002-ben drámapedagógus diplomát szereztem. A  drámapedagógia által nyújtott lehetőségek segítséget jelentenek számomra kis tanítványaim alkotó munkájának, fantáziájának, kreativitásának, képzelőerejének kibontakoztatásában. Ezen kívül jól hasznosíthatóak a tanulás-tanítás folyamatában, az esetleges feszültségek oldásában, hiszen  a játékos tevékenységek sikerélményt nyújthatnak.

Eddig rajztagozatos és dráma irányultságú osztályokban tanítottam.

Jelenleg a 4. c osztályfőnöke vagyok és az 5. évfolyamon dráma és színház tantárgyat tanítok.

Kis tanítványaim eredményesen szerepelnek rajzpályázatokon, rajzversenyeken. Munkám során nagyon fontosnak tartom a közösségformálást, a tehetséggondozást és a lemaradók felzárkoztatását. Szeptemberben induló iskolaotthonos osztályunkban  én fogom tanítani az olvasás, írás és rajz tantárgyakat. Tanítópárommal nem „csak“ kollégák, hanem barátok is vagyunk évtizedek óta. Így mondhatom, hogy szavak nélkül is értjük egymást.

Sok szeretettel várjuk a leendő elsősöket és szüleiket!

 

 

Horváth Eszternek hívnak, 43 éves vagyok. 

Ének szakos általános iskolai tanítóként végeztem a Tanítóképző Főiskolán,1998-ban. Pályámat 1998 nyár végén -az akkor még Stromfeld Aurél Általános Iskolában- a jelenlegi Gyulaiban kezdtem, és azóta is, immár 22 éve itt tanítok.

Munkám során fontosnak tartom az oktatáson kívül a gyermekek nevelését, és a művészetek megszerettetését. Az ének-zene tantárgy tanításánál is a fő célom a zene, az éneklés közben érzett boldogság megélése.

Szeretek a diákokkal kézműveskedni, régebben gyöngyfűző-, és foltvarró szakkör keretében adtam át nekik az alkotás örömét. A gyerekek nagyon szerették ezeket a foglalkozásokat, és a kreatív tevékenység közben még több területen fejlődtek is (szem-kéz koordináció, finommotorika…). Úgy gondolom, hogy a mai rohanó világban nagyon fontosak ezek az élmények a gyermekeinknek.

Szerencsés embernek tartom magam, mert a tanító társam egyben a legjobb barátnőm is -most már több éve-, a barátságunk pedig 20 éves múltra tekint vissza. A 2021/22-es tanévben az első osztályt újra együtt kezdjük Maczkó Niszner Annamária nénivel, iskolaotthonos osztályban. Én a matematika, ének-zene, technika és életvitel, etika tantárgyakat fogom tanítani, a napközit pedig ketten látjuk el. 

 

 

 

 

 

 

 

2021.02.23

Esemény naptár

Naptár

2022. január 20. csütörtök  4. hét

Névnapok ma:

Sebestyén

Névnapok holnap:

Ágnes

Határtalanul 2021-2022

Határtalanul 2021-2022

Magyar mágnások a felvidéken kirándulás

müpa

Drónnal támogatott oktatás

 

 

Jan
20
Nincs esemény
Nincs esemény
Jan
21
Az 1. félév utolsó napja
Részletek >>
Jan
22
Központi írásbeli felvételik...
Részletek >>
Címünk
Gyulai István Általános Iskola 1202 Budapest, Mártírok útja 205.
OM azonosító: 035160
Telefon és Fax
Telefon: (06-1) 285-42-48
Fax: (06-1) 285-42-46
Igazgatói iroda: (06-1) 285-42-46
Ig.helyettesek: (06-1) 421-54-20
Alapítvány
Stromfeld Aurél Általános Iskola „a Diákokért 50 éve ” Alapítvány
Az alapítvány adószáma:
18252453-1-43
Copyright © 2014 - Gyulai István Általános Iskola