Főoldal | Beiratkozás | Bemutatkozás | Leendő elsős tanítók bemutatkozás | 1.b osztály

1.b osztály

                                           

          Pirbuszné Nagy Katalin- Mohácsiné Fazekas Mónika

     

Mohácsiné Fazekas Mónika vagyok.  Több, mint harmincöt éve a tanítás a hivatásom. A Gyulai István Általános Iskolában a kilencedik tanévemet kezdem, hagyományos osztályban tanítottam négy évig, majd testnevelés tagozaton. Az 1.b osztályban olvasást, írást, éneket és erkölcstant fogok tanítani. Szeretném bevezetni tanítványaimat a magyar nyelv és irodalom szépségeibe.

Pirbuszné Nagy Katalin vagyok. Az iskolával való kapcsolatom igen régre nyúlik vissza, mivel az általános iskolai tanulmányaimat is itt folytattam. Pedagógusként 1984-ben tértem ide vissza. Kezdetben napköziben dolgoztam, majd hagyományos osztályokban tanítottam. Nyolc évig a rajztagozat tanító nénije voltam. Az utolsó négy évben testnevelés tagozatos osztályunk volt. Így elmondhatom, hogy több területen gyűjtöttem tapasztalatokat. A következő tanévben a matematika, testnevelés, technika és rajz tantárgyak tanítása vár rám.

Az elmúlt négy évben közösen dolgoztunk, mindketten úgy éreztük, hogy munkánk során kiegészítjük egymást. Minden feladatot megosztunk egymással, a döntéseket közösen hozzuk meg. Fontos számunkra a nyitott kommunikáció, hogy gördülékeny legyen a közös munka.

Elsős tanítóként nagy feladat az iskolába lépő kisgyermek tudásvágyát, lelkesedését megőrizni, a tanulást sok-sok játékkal élménnyé varázsolni. Meggyőződésünk, hogy jól tanulni csak egy jó közösségben lehet. Nyugodt, szeretettel teli, egymásra odafigyelő osztálylégkört igyekszünk kialakítani, amelyben fejlődhet a gyerekek önbizalma, tudása. Éppen ezért segítjük a gyerekeket, hogy saját tempójukban haladjanak, és így érjék el a kitűzött célokat. A tanulás mellett szeretnénk más élményekkel is gazdagítani a gyerekeket, ilyen például az olvasás világába való bevezetés vagy a színházba járás megmutatása. Mindemellett arra törekeszünk, hogy a gyermekek képesek legyenek gondolataikat önállóan megfogalmazni, így a világra nyitott diákok kerülnek ki kezeink közül negyedik év végén.

Fontos számunkra az is, hogy az osztályt, nemcsak mint egészként, hanem egyénenként is értelmezzük. Így, bármilyen probléma merül fel akár a tanulás, akár a közösségbe való beilleszkedés során, egyéni megoldásokat keresünk a gyermekek számára.

2022.02.10

Esemény naptár

Naptár

2022. december 2. péntek  49. hét

Névnapok ma:

Melinda,Vivien

Névnapok holnap:

Ferenc,Olívia

ELTE

Határtalanul 2021-2022

Határtalanul 2021-2022

Magyar mágnások a felvidéken kirándulás

Magyar mecénások a felvidéken kirándulás

müpa

Drónnal támogatott oktatás

 

 

Dec
02
Nincs esemény
Nincs esemény
Dec
03
Nincs esemény
Nincs esemény
Dec
04
Nincs esemény
Nincs esemény
Címünk
Gyulai István Általános Iskola 1202 Budapest, Mártírok útja 205.
OM azonosító: 035160
Telefon és Fax
Telefon: (06-1) 285-42-48
Fax: (06-1) 285-42-46
Igazgatói iroda: (06-1) 285-42-46
Ig.helyettesek: (06-1) 421-54-20
Alapítvány
Stromfeld Aurél Általános Iskola „a Diákokért 50 éve ” Alapítvány
Az alapítvány adószáma:
18252453-1-43
Copyright © 2014 - Gyulai István Általános Iskola