Főoldal | Beiratkozás | Bemutatkozás | Leendő elsős tanítók bemutatkozás | 1.a osztály - testnevelés tagozat

1.a osztály - testnevelés tagozat

                                   

                            Garainé Nagy Katalin, Matlagné P. Anikó

Már 16 éve tanítunk együtt, de barátságunk régebbről gyökeredzik, mivel 30 éve vagyunk a Gyulai István Általános Iskola pedagógusai. Ez a szoros kötelék segít minket át sok-sok problémán. Mivel jól érezzük magunkat egymás társaságában, ez megalapozza a gyermekekkel való derűs együttléteket is.A közös gondolkodásmódunk, azonos értékrendünk és pedagógiai elveink az elmúlt évek során hozzásegítettek minket ahhoz, hogy a lehetőségekhez képest, a legjobbat hozzuk ki osztályainkból.Megtanultuk, hogy a legfontosabb a gyerekek és a köztünk lévő kölcsönös szeretet és egymás elfogadása, tisztelete.

Szeretünk viccelődni. A humor elengedhetetlen a mai világban, mivel oldja a feszültséget felnőttben, gyermekben egyaránt. A közös nevetések összekovácsolják a közösséget, fesztelenné teszik a légkört. Számunkra ez  nagyon fontos, amely kiegészül az egyéni  személyiségünkkel, példamutatásunkkal, türelmünkkel, következetességünkkel, empátia-készségünkkel, konfliktus-kezelési képességünkkel.   Ezek együttesen segítenek hozzá minket ahhoz, hogy négy év alatt egy jó osztályközösséget tudjunk kialakítani.

Kicsit sem vagyunk távolságtartók, inkább a „tyúkanyó” kategóriába tartozunk, (óvónőképzőt végeztünk mindketten). Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne követelnénk. Egyikünk szigorúbb, másikunk kevésbé. Kiegészítjük egymást. Más személyiségek vagyunk, de a gyerekek mindkettőnket elfogadnak, ahogy mi is igyekszünk elfogadni őket. A lényeg, hogy lehetőleg senki se sérüljön!

Feladatainkat megosztjuk egymás között. Egyikünk megtanítja a gyerekeket számolni és megszeretteti a rajzolást, másikunk olvasni és írni tanítja őket, felfedezteti velük a természetet és fejleszti a kézügyességüket. Mozgásukat, testnevelés tagozat lévén, szakképzett testnevelő tanár segíti, fejleszti.Igyekszünk atehetségeket felfedezni, fejlődésüket támogatni, de a lemaradók felzárkóztatása ugyanolyan fontos számunkra, mivel az a célunk, hogy év végére minden tanítványunk elérje a tantárgyi követelményeket.

Tanítói munkánk során volt tagozatos és tagozat nélküli osztályunk is, melyek napközis formában működtek. Így mindketten állíthatjuk, hogy leginkább iskolaotthonban ismerhetjük meg a gyermekek valós személyiségét, mert a játék és szabadidős tevékenységek alatt jobban megnyílnak, hamarabb felszínre kerül valódi énjük minden rejtett oldala.

A tanulók reggeltől estig velünk vannak, így négy év elteltével majdnem olyan jól ismerjük őket, mint saját szüleik. Nem esik nehezünkre meghallgatni a valós, vagy vélt sérelmeket, rutint szereztünk bőven a problémák megoldása terén, mivel saját gyermekekkel is „jól el vagyunk látva”. Van lányunk is, fiunk is bőven, sőt az „ikerprobléma” sem állnak tőlünk távol, egyikünk testközelből tapasztalja azokat nap, mint nap. Ahogy az évek szállnak, a mi gyermekeink is  lassan kinőnek az iskolapadból, így már a nagymama szerepre készülünk.

Mi jöhet még?!                             

Sok kis csillogó szemű, kíváncsi, tudásra vágyó, vidám, jómozgású, sportot szerető elsős szeptemberben!

Várjuk őket szeretettel!

                                                Kati néni, Anikó néni

 

 

2021.02.22

Esemény naptár

Naptár

2022. január 20. csütörtök  4. hét

Névnapok ma:

Sebestyén

Névnapok holnap:

Ágnes

Határtalanul 2021-2022

Határtalanul 2021-2022

Magyar mágnások a felvidéken kirándulás

müpa

Drónnal támogatott oktatás

 

 

Jan
20
Nincs esemény
Nincs esemény
Jan
21
Az 1. félév utolsó napja
Részletek >>
Jan
22
Központi írásbeli felvételik...
Részletek >>
Címünk
Gyulai István Általános Iskola 1202 Budapest, Mártírok útja 205.
OM azonosító: 035160
Telefon és Fax
Telefon: (06-1) 285-42-48
Fax: (06-1) 285-42-46
Igazgatói iroda: (06-1) 285-42-46
Ig.helyettesek: (06-1) 421-54-20
Alapítvány
Stromfeld Aurél Általános Iskola „a Diákokért 50 éve ” Alapítvány
Az alapítvány adószáma:
18252453-1-43
Copyright © 2014 - Gyulai István Általános Iskola