Elérhetőség

Titkárság: 06-30-358-0576

Étkezés befizetés 2022

VÁLTOZÁS:

   
  1x 3x  
kerületen kívül lakóknak fizetendő: 715/nap 1034/nap  
       
Pesterzsébetieknek fizetendő: 662/nap 956/nap  
       

 

Határtalanul

Székelyföld kincsei. 2018/2019

Főoldal | Hit- és erkölcstan

Hittan, illetve erkölcstan választása

A 2017 őszén kezdődő tanévben már valamennyi  évfolyamunkon tanulhatják a gyerekek - szüleik döntése szerint - az etikát vagy a hit- és erkölcstant (röviden: hittant).

A választást egy űrlap kitöltésével dokumentálják, amivel hozzájárulnak adataiknak a megfelelő egyház felé történő továbbításához. Döntésük legalább egy évre szól.

Jelenleg iskolánkban a következő egyházak tartanak hit- és erkölcstan foglalkozásokat:

Magyar Katolikus Egyház

Magyarországi Református Egyház

Hit Gyülekezete

EMIH- Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

Buddhista vallási közösségek

Igényelhető további, a Parlament által egyháznak nyilvánított szervezet által tartott hitoktatás is.

A hitoktatást nem igénylő gyerekek számára etikát tanítunk.

Hit gyülekezete

2023.03.02

Pünkösdi Egyház

PÜNKÖSDI HIT- ÉS ERKÖLCSTAN OKTATÁS

 

A Biblia Örök Erkölcsi Alapjai

Vallás- és Felekezet-

semlegesoktatás

Főként ATEISTÁKNAK

és felső- tagozatosoknak

A pünkösdi hittan keresztény felekezetközi szemlélet közvetítését tűzte ki céljaként, amikor a Biblia ismeretének elmélyítését és nem egyházi dogmákat és hagyományokat helyezett tantervének fókuszába.

Meggyőződésünk, hogy a Biblia ismerete az általános műveltség része, üzenete a hétköznapokban nélkülözhetetlen hit és remény alapja. A pünkösdi hitoktatás a Biblia történeteiben található üzenetekre összpontosít, gyermekeinket stabilitáshoz és maradandó értékekhez segíti.

Szempontunk, hogy az élet gyakorlati kérdéseiről szóló bibliai tanításokat a gyerekek megismerjék, és a hétköznapi életükben használják. Így lesznek boldogok, eredményesek az életben. Isten Igéjéből a gyerekek csak jót tanulnak.

 

Oktatónk (Soós Attila), a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió (http://palantamisszio.hu) munkatársa. A misszió 1991-től tevékenykedik Magyarország jövőjéért, a felnövekvő generációért.

 

Az alaptanterv és más tájékoztató anyagaink is elérhetőek a pünkösdi hitoktatás webhelyén a hitoktatas.ptf.huoldalon

2017.04.06

EMIH-izraelita Hitközség

Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) ZSIDÓ HITTANOKTATÁS
A 2013-2014-es tanévben egy óriási lehetőség tárta ki előttünk kapuit. Az általános iskolába diákok részére tarthatunk hitoktatást, amely lehetővé tette az állami oktatásba járó zsidó gyermekek vallási nevelésének koordinálását, azóta már 6 évfolyamon tartunk több mint 30 állami intézményben oktatást. Ez egy igen nagy felelősséggel járó, komoly feladat, de tökéletes szakmai háttérrel, irányítással, egyre nagyobb gyermekszámmal haladunk előre. Itt szeretném megemlíteni kitűnő tanárainkat, és egyben megköszönni nekik azt a hihetetlen elszántságot, alázatot, profizmust, és ami a legfontosabb, az önzetlen gyermek szeretetet, amit az egész program gyakran alakuló mivolta sem változtatott meg bennük.
Tematikánk:
Aktív, vizuális formában tanítja meg a gyermekeket a zsidó identitás pozitív értékelésére mindennapjaikban, illetve ismerteti meg gyermekekkel a zsidó történelmet, héber nyelvet. Oktatóink szakképzett vallástanárok, akik sok éves gyakorlati tapasztalattal a hátuk mögött, különösen arra teszik a hangsúlyt, hogy olyan gyermekek érdeklődését is megnyerjék, akik semmilyen ismerettel nem rendelkeznek a zsidóságról és a vallásról általában.
Tanfolyamunkon, az általunk összeállított tankönyvekből interaktív, játékokkal gazdagított gyermekközpontú foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, úgy hogy a kurzus mindvégig tudás értékére, a pozitív közösségi élményre teszi a hangsúlyt.
Foglalkozás célkitűzései: A foglalkozás a zsidóság általános témaköreiben ad tágabb ismereteket a résztvevő hallgatóknak: Tórai-bibliai történetek, zsidó ünnepi hagyományok, imák, áldások, dalok, táncok. Zsidó ünnepek részleteibe - az általános tematikával párhuzamosan - a konkrét ünnepek előtt vezetjük be az ifjú hallgatókat. A foglakozás általános célja, hogy a résztvevők minél több pozitív tapasztalattal és élménnyel gazdagodjanak a zsidó kultúra, vallás és hagyományok terén, és egyben egy pozitív tapasztalattal gazdagító közösségélményben is legyen részük.

 

2017.04.06

Esemény naptár

Naptár

2023. március 25. szombat  12. hét

Névnapok ma:

Irén

Névnapok holnap:

Emánuel

ELTE

Határtalanul 2021-2022

Határtalanul 2021-2022

Magyar mágnások a felvidéken kirándulás

Magyar mecénások a felvidéken kirándulás

müpa

Drónnal támogatott oktatás

 

 

Már
25
Nincs esemény
Nincs esemény
Már
26
Nincs esemény
Nincs esemény
Már
27
Digitális és Gyulai témahét...
Részletek >>
Címünk
Gyulai István Általános Iskola 1202 Budapest, Mártírok útja 205.
OM azonosító: 035160
Telefon és Fax
Telefon: (06-1) 285-42-48
Fax: (06-1) 285-42-46
Igazgatói iroda: (06-1) 285-42-46
Ig.helyettesek: (06-1) 421-54-20
Alapítvány
Stromfeld Aurél Általános Iskola „a Diákokért 50 éve ” Alapítvány
Az alapítvány adószáma:
18252453-1-43
Copyright © 2014 - Gyulai István Általános Iskola